Міжнародна наукова конференція "Інформаційне забезпечення наукової та інноваційної діяльності: проблеми і перспективи"

×

Повідомлення про помилку

Notice: Undefined index: und в eval() (рядок 2 із /srv/www/ukrintei/sites/all/modules/contrib/views/plugins/views_plugin_argument_default_php.inc(66) : eval()'d code).

25-27 лютого 2009 р. в м. Москві (Російська Федерація) у штаб-квартирі Міжнародного центру наукової та технічної інформації (МЦНТІ) відбулася Міжнародна наукова конференція «Інформаційне забезпечення наукової та інноваційної діяльності: проблеми і перспективи», засідання Міжнародної робочої групи з розвитку проектів МЦНТІ та Робочої групи Міждержавної Координаційної Ради з науково-технічної інформації, у роботі яких узяв участь, як керівник Національного інформаційного центру України, директор УкрІНТЕІ А.В. Ямчук.

Заходи було присвячено 40-річчю з дня заснування Міжнародного центру наукової та технічної інформації.

На нараді Міжнародної робочої групи з розвитку багатосторонніх проектів МЦНТІ було розглянуто проекти:

  • \Консорціум МЦНТІ з колективного придбання електронних видань\;
  • \Клуб ділового співробітництва\;
  • \Мережа просування інновацій\.

Під час обговорення виступили представники компанії SWETS, видавництв Royal Society of Chemistry, Wolters Kluwer Law and Business, Newspaper Direct, Elsevier тощо, які репрезентували свої інформаційні ресурси, запропонували механізми їхнього використання в умовах консорціуму.

Керівник департаменту МЦНТІ О.І. Ловців поінформував учасників засідання про шляхи співпраці інформаційних центрів різних країн. Керівник департаменту МЦНТІ М.М. Іларіонов зупинився на поточному стані справ щодо обміну національними інформаційними ресурсами та розвитку бази даних з підтримки інноваційних систем.

За результатами обговорення проектів висловлено ряд пропозицій та прийнято рішення, які будуть доопрацьовані та направлені в національні інформаційні центри країн – членів МЦНТІ.

На Міжнародній науковій конференції \Інформаційне забезпечення наукової та інноваційної діяльності: проблеми і перспективи\ з доповіддю \Міжнародне співробітництво УкрІНТЕІ в галузі створення інтегрованих інформаційних ресурсів\ виступив директор УкрІНТЕІ А.В. Ямчук, який розповів про досягнення інституту в напрямі міжнародного співробітництва.

З нагоди 40-річчя від дня заснування МЦНТІ українська делегація привітала ювілярів від імені Міністерства освіти і науки України та Національного інформаційного центру.

 

 

 

  • Національна академія педагогічних наук України
  • БД «Технології України» 
  • БД “Науково-дослідні, дослідно-конструкторські роботи і дисертації України”
  • БД «Інноваційні технології та розробки»
  • БД «Наукові періодичні видання МОН України» 
  • БД  «Науково- технічні заходи»