19 травня 2016 року в Інституті електрозварювання ім. Є.О.Патона НАН України відбулося урочисте відкриття Х Всеукраїнського фестивалю науки.

×

Повідомлення про помилку

Notice: Undefined index: und в eval() (рядок 2 із /srv/www/ukrintei/sites/all/modules/contrib/views/plugins/views_plugin_argument_default_php.inc(66) : eval()'d code).
Фестиваль є масштабним загальнодержавним проектом, засновником якого у 2007 році стала Національна академія наук України. Метою проведення Фестивалю науки в Україні є популяризація вітчизняних наукових досягнень, залучення молоді до наукових досліджень, піднесення авторитету та престижу науки в українському суспільстві.
Відкрив фестиваль перший віце-президент НАН України академік Антон Наумовець. Також вітальні промови виголосили заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха, Надзвичайний та Повноважний Посол Французької Республіки в Україні пані Ізабель Дюмон та ін. Відбулися лекції Крістофа Шеффера, радника генерального директора Європейської організації з ядерних досліджень (ЦЕРН), «Розсекречення космічного коду» та Тетяни Сергеєвої, старшого наукового співробітника, доктора біологічних наук Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, «Біосенсори - з\'єднання живого з неживим».

 

 

В рамках фестивалю науки проходила виставка-презентація наукових досягнень установ НАН України. Метою проведення заходу є широке інформування суспільства про наукові досягнення вітчизняних наукових установ, демонстрація нових завершених конкурентоспроможних науково-технічних розробок, які вже впроваджені або можуть бути впроваджені у виробництво, для забезпечення заміщення імпортної продукції вітчизняними аналогами, що не поступаються зарубіжним або перевершують їх за основними якісними показниками. 50 інститутів Академії представляли близько 450 інноваційних науково-технічних розробок, спрямованих на підвищення технологічного та технічного рівня широкого спектру галузей: охорони здоров\'я, інформаційних технологій, машинобудування, житлово-комунального господарства, енергетики, сільського господарства, оборонної промисловості тощо.
С.н.с. відділу науково-інформаційного забезпечення ТТ та міжнародного науково-технічного співробітництва Волошенюк Л.В. взяла участь у відкритті виставки-презентації наукових досягнень та ознайомила учасників виставки з системою АСФІМІР, складовими якої є БД «Інноваційні технології» та «Інвестиційні проекти», та запропоновано співробітництво у сфері трансферу технологій, а саме, в сприянні щодо впровадження інновацій, створення їх інвестиційної привабливості та просування на міжнародні ринки. Під час заходу співробітниками були розповсюджені інформаційні листи щодо функціоналу та можливостей БД системи АСФІМІР.

 

 

 

  • Національна академія педагогічних наук України
  • БД «Технології України» 
  • БД “Науково-дослідні, дослідно-конструкторські роботи і дисертації України”
  • БД «Інноваційні технології та розробки»
  • БД «Наукові періодичні видання МОН України» 
  • БД  «Науково- технічні заходи»